راهنمای مطالعه
پیرسینگ یا سوراخ کردن پوست (Piercing) برای برخی از زنان و مردان، بیانگر متمایز بودن و زیبایی است. در حالی که برای برخی دیگر از افراد به سادگی، یک اکسسوری مد میباشد. در سالهای نه چندان دور، حلقه ای در بینی و لب یا صورت، همه چشمها را به سمت خود جلب میکرد. اما امروزه، سوراخ کردن یا پیرسینگ صورت به سختی برای جلب توجه کافی خواهد بود و شاید نتیجه عکس بدهد.
پیرسینگ در طول زمان به یک سنت فرهنگی تبدیل شده و در بعضی از کشورهای جهان گسترش یافته است. به تدریج، نقاط جدید بیشتری از بدن نیز برای سوراخ شدن در نظر گرفته شدند. در این بخش از مجله زیبایی و آرایشی وقت مد (https://vaghtemod.ir)، اطلاعات جذاب و ضروری در مورد پیرسینگ بدن و صورت و انواع آن ارائه دهیم و شما را با عوارض پیرسینگ آشنا خواهیم کرد.
برای آموزش تمام نکته ها، تکنیک ها و روش های حرفه ای و مخفی آرایش، این سری از مطالب وقت مد را دنبال کنید.
پیرسینگ (Piercing) چیست؟ همه چیز در مورد پیرسینگ
به طور کلی، پیرسینگ (Piercing)، سوراخی است که با سوزن در نقاط مختلف بدن (مانند ناف و نواحی خصوصی) و صورت (گوش، بینی، لب، گونه و …) ایجاد میشود. در مرحله بعدی، یک قطعه جواهر یا زیورآلات در داخل سوراخ ایجاد شده، قرار میگیرد. به این فرایند؛ پیرسینگ میگویند.
شایعترین قسمت های بدن برای سوراخ شدن؛ شامل گوشها، سوراخهای بینی و ناف هستند. پیرسینگهای دهان شامل سوراخ کردن لب، گونه و زبان میباشد. هنگامی که التهاب و زخم سوراخ بهبود یافت، برخی از افراد آن را گشادتر میکنند تا بتوانند انواع خاصی از جواهرات مانند گوشواره را بر روی آن قرار دهند. باز کردن سوراخ باید به تدریج انجام شود تا احتمال آسیب دیدن و زخم در آن نقاط کاهش یابد.
پیرسنگ سوراخی است که در نقاط بدن ایجاد میشود و یک قطعه جواهرات در داخل سوراخ قرار میگیرد.
لازم به توضیح است که اگر چه اکثر مردم، پیرسینگ را به صورت داوطلبانه انجام میدهند، اما در بعضی از جوامع این یک آیین اساسی و بخشی از فرهنگ آنها است. به عنوان مثال، در این کشورها اغلب کودکان از سنین پایین، شروع به پیرسینگ یا سوراخ کردن نقاط مختلف صورت و یا گوش میکنند. در قسمت پایین در مورد انواع روش های پیرسینگ و عوارض آن روی پوست خواهید خواند.
بیشتر بدانید: هر آنچه در مورد زیبایی، آرایش و سلامت پوست باید بدانید.
تاریخچه جالب پیرسینگ!
پیرسینگ بدن (Piercing)؛ به هیچ وجه چیز جدیدی نیست! شواهد باستانشناسی زیادی وجود دارد که نشان میدهند سوراخ کردن نواحی مختلف صورت و بدن از تاریخ اولیه بشر در فرهنگهای متعدد و در سراسر جهان رواج داشته است.
پیکرها و تصاویر مردم یا خدایان از جمله آمریکای جنوبی (اینکاها و مایاها) و همچنین آفریقا، آسیا و مصر باستان با سوراخها یا پیرسینگ پیدا شده اند. به عنوان مثال، فرعون معروف مصر باستان به نام توت عنخ آمون (از سال1332 تا 1323 قبل از میلاد سلطنت کرد) و بسیاری از مجسمه های بودا، اغلب با لاله های گوش سوراخ شده و گشاد شده به تصویر کشیده میشوند.
حتی امروزه، بسیاری از بوداییها بهویژه بانوان بودایی، مد و استایل زنانه ای با گوشهای سوراخدار دارند.
زیباترین و محبوب ترین انواع پیرسینگ صورت و بدن کدام است!
در این قسمت، ده مورد از محبوب ترین انواع مختلف پیرسینگ صورت و بدن را معرفی کرده و درباره هر یک توضیح میدهیم. توصیه میکنیم برای داشتن اطالعات بیشتر مطالب مربوط به انواع فرم بدن، فرم لب، رنگ پوست را مطالعه کرده و بر اساس آن در صورت نیاز اقدام به انتخاب صحیح پیرسینگ نمایید.
پیرسینگ گوش (Ear piercing)، از جمله رایج ترین انواع عمل پیرسینگ
پیرسینگ یا سوراخ کردن گوش (Ear piercing)، میتواند در نواحی مختلف گوش از قبیل غضروف داخلی، هلیکس و یا لاله گوش انجام بگیرد که در زیر، هر یک از آنها را شرح میدهیم:
پیرسینگ غضروف داخلی یا تراگوس گوش
پیرسینگ تراگوس گوش؛ بر روی بافت غضروفی کوچکتر و ضخیمتر در ورودی کانال شنوایی سوراخ میشود. این نوع سوراخ کردن، کاملاً بدون مشکل نیست زیرا غضروف گوش بسیار حساس است.
پیرسینگ غضروف داخلی گوش؛ یکی از دردناکترین انواع روش های پیرسینگ است و همینطور بهبود زخم آن، مدت زمان بیشتری طول میکشد. بنابراین در مورد جواهرات اولیه، اغلب به جای حلقه از گل میخ استفاده میشود تا فشار وارده بر بافت غضروف گوش را تا حد امکان کمتر کند.
پیرسینگ غضروف داخلی گوش دردناک است و بهبود آن 3 تا 6 ماه زمان میبرد.
مدت زمان بهبودی پیرسینگ غضروف داخلی یا تراگوس گوش: ترمیم و بهبود پیرسینگ غضروف داخلی گوش، بین سه تا شش ماه زمان میبرد.
بیشتر بدانید: آموزش تمام تکنیک های آرایش، زیبایی و سلامت ناخن.
پیرسینگ لاله گوش
پیرسینگ لاله گوش از قسمت لاله گوش به پایین تا انتهای انحنای آن را دنبال کرده تا جایی که به پل غضروفی داخل گوش میرسد، سپس در همان جا سوراخ مربوطه ایجاد میشود. با توجه به منطقه ی کوچک و باریک در این قسمت، فقط یک سوراخ کننده با تجربه و ماهر باید جرات انجام آن را داشته باشد.
مدت زمان بهبود یپیرسینگ لاله گوش: سوراخ کردن گوش، بین چهار هفته تا چهار ماه بهبود مییابد.
بهبود پیرسینگ لاله گوش 4 هفته تا 4 ماه زمان بر است.
مطالعه بیشتر: عوامل پیری زودرس پوست را بشناسید! درمان، پیشگیری، نشانه های پیری زودرس پوست.
سوراخ کردن هلیکس گوش
پیرسینگ هلیکس در لبه غضروف خارجی گوش سوراخ میشود. پیرسینگ در این مرحله میتواند، بسیار دردناک باشد. به عنوان جایگزینی برای سوراخ کردن، میتوان پانچ نیز کرد.
به این صورت که بافت غضروف برداشته میشود تا درد فشاری را کاهش یا از بین ببرد. علاوه بر این، زمان بهبودی آن، معمولاً کوتاهتر است. برای ایجاد یک تغییر دیگر، دو سوراخ مارپیچ متضاد با یک هالتر (پارسینگ صنعتی) متصل میشوند.
مدت زمان بهبود سوراخ کردن هلیکس گوش: سوراخ کردن مارپیچ یا هلیکس، بعد از سه تا شش ماه بهبود مییابد.
بیشتر بدانید: انواع لکه پوست، با ویژگی ها و علت ایجاد لک پوست آشنا شوید.
2- سوراخ کردن پل بینی (Nose piercing)
علاوه بر پیرسینگ سوراخهای بینی، این کار را میتوانید در بالای پل بینی و بین چشمها نیز انجام دهید. پیرسینگ پل بینی (Nose piercing)؛ کاملاً بدون مشکل نیست و نیاز به یک سوراخکار حرفه ای دارد. مهم است که محل قرارگیری این سوراخ متناسب با صورت باشد و سوراخ کننده به هیچ عصبی آسیب نرساند، زیرا ممکن است فلج شود.
مدت زمان بهبودی: پیرسینگ پل بینی در مدت پنج تا هشت هفته بهبود مییابد.
مهم است در پیرسینگ پل بینی، به عصب آسیبی نرسد.
درمورد روش های زیبایی بیشتر بدانید: انواع روش کاشت مو طبیعی، فواید و معایب پیوند مو را بشناسید!.
پیرسینگ سپتوم یا تیغه بینی
در پیرسینگ سپتوم، تیغه بینی سوراخ میشود. بسته به فرد و ضخامت غضروف ، این سوراخ کردن میتواند بسیار دردناک باشد.
مدت زمان بهبودی: دوره بهبودی پیرسینگ تیغه بینی به طور متوسط 2-3 ماه است.
بیشتر آگاه باشید: بیوتین (Biotin) چیست؟ آیا بیوتن به درمان ریزش مو کمک میکند؟.
3- پیرسینگ یا سوراخ کردن لب (Lip piercing)
پیرسینگ لب (Lip piercing)؛ به عنوان یک اصطلاح کلی برای تمام سوراخهای نواحی لبها و اطراف آن گفته میشود. پیرسینگ لابرت، مدیسون، مدوسا و مدونا نیز جز سوراخهای لب هستند. توجه به این نکته ضروریست که لثه ها به دلیل اصطکاک جواهرات، ممکن است عقب نشینی کنند. برای محافظت از لثه، استفاده از پیرسینگ لب Bioflex را توصیه میکنیم.
پیرسینگ لب برای محافظت از لثه خوب است.
مدت زمان بهبودی پیرسینگ یا سوراخ کردن لب : سوراخ کردن لب، حدود پنج تا هشت هفته طول میکشد تا بهبود یابد.
درباره سلامت و آرایش صورت بیشتر بدانید: همه چیز در مورد تزریق ژل لب (Lip gel injection)، انواع روشها، مراقبت، فواید، عوارض، هزینه.
در پایین انواع پیرسینگ لب را به شما معرفی میکنیم:
پیرسینگ لابرت؛ از رایج ترین انواع پیرسینگ لب است
هر جواهری روی لب، معمولاً به عنوان سوراخ کردن لابرت شناخته میشود. با این حال، سوراخ کردن لابرت معمولاً در اطراف ناحیه کناری و میانی لب پایین قرار میگیرد. همچنین، این سوراخ اغلب، بین لب پایین و چانه ایجاد میشود.
مدت زمان بهبودی پیرسینگ لابرت : پیرسینگ لابرت لب، تقریبا پنج هفته بعد بهبود مییابد. در این مدت، زخم باید به طور منظم با بابونه درمان شود.
در مورد لب بیشتر بدانید: با انواع مدل لب آشنا شوید، روش های زیباتر کردن فرم لب.
سوراخ کردن مدونا، سبکی از پیرسینگ لب
گل میخ لابرت که در کنار لب بالایی قرار میگیرد؛ پیرسینگ مدونا نامیده میشود که به عنوان سوراخ کننده مرلین یا مونرو نیز معروف است. پیرسینگ مدونا، میتواند یکی از آنها را هنگام بوسیدن آزار دهد. این نام از علامت زیبایی مدونا خواننده مشهور آمریکایی و مریلین مونرو گرفته شده است.
درمان سوراخ کردن مدونا : زمان بهبودی پیرسینگ مدونا حدود پنج تا هشت هفته میباشد.
پیرسینگ مدوسا
پیرسینگ مدوسا یا فیلتروم؛ نوعی از سوراخ کردن لابرت است و در وسط بالای دهان (زیر نوک بینی) سوراخ میشود. گل میخ لابرت به عنوان یک جواهر در آنجا قرار میگیرد.
درمان پیرسینگ مدوسا : این سک از پیرسینگ، حدود پنج تا هشت هفته بعد درمان میشود.
بیشتر بدانید: فیلر صورت! دشمن سلامت یا همراه زیبایی شما! عوارض، فواید فیلر، ژل یا پرکننده صورت.
پیرسینگ زبان (Tongue Piercing)
پیرسینگ زبان (Tongue Piercing)؛ به صورت عمودی بر روی زبان سوراخ میشود. این نوع سوراخ کردن، بین 4 تا 6 هفته طول میکشد تا بهبود یابد. با این حال، باید از مصرف الکل و نیکوتین خودداری کنید تا روند درمان آن به خطر نیفتد.
بهبود پیرسینگ زبان بین 4 تا 6 هفته طول میکشد.
سوراخ کردن کراوات زبان: با این سوراخ نادر، نوار زیر زبان به صورت افقی سوراخ میشود.
در مورد زیبای و آرایش بیشتر بدانید: اسکراب صورت و بدن چیست؟ نحوه استفاده، مضرات و انواع اسکراب پوست و صورت.
5- پیرسینگ دندان (Tooth Piercing)
با پیرسینگ دندان (Tooth Piercing)، سوراخی بر روی دندان شما ایجاد نمیشود، بلکه جواهرات ریزی با دقت به سطح دندان چسبانده میشوند. این نگینها، در اشکال و اندازه های متفاوت موجود هستند. پیرسینگ دندان، معمولاً روی دندانی در جلوی دهان، دور از ناحیه لثه انجام میگیرد.
پیرسینگ موقتی دندان میتواند تا 6 هفته دوام بیاورد. در صورتیکه پیرسینگ نیمه دائمی دندان را انتخاب میکنید تا مدت زمان بیشتری میتوانید از آن بهره ببرید.
در پیرسینگ دندان سوراخی بر روی دندان ایجاد نمیشود.
درمورد سلامت و زیبای پوست بخوانید: اگزما پوستی چیست؟ انواع اگزما، نشانه ها، علت، پیشگیری و درمان اگزمای پوست.
برخی از جواهرات محبوب برای پیرسینگ دندان عبارتند از:
- الماس
- یاقوت کبود
- یاقوت سرخ
- کریستالها
6- سوراخ کردن یا پیرسینگ ناف (Navel piercing)
رایجترین پیرسینگ بدن، سوراخ کردن ناف (Navel piercing) میباشد. پوست لبه ناف را از بالا سوراخ کرده و جواهر مورد نظر به صورت عمودی در این سوراخ مینشیند. ناف در اثر حرکت، خم شدن، نشستن و مالیدن لباس، فشار زیادی به آن وارد میشود.
پیرسینگ ناف به مراقبت زیادی نیاز دارد.
بنابراین، سوراخ کردن ناف نیاز به مراقبتهای ویژه در مرحله بهبود دارد. بروز عفونت بعد از پیرسینگ ناف نیز غیرمعمول نیست، زیرا لباسهای تنگ، کمبود هوا و سگک کمربند مانع از بهبودی سریع در این ناحیه میشوند. با توجه به عوارض این کار، پیشنهاد میکنیم از این نوع از پیرسینگ خودداری بفرمایید.
مدت زمان بهبودی: سوراخ کردن ناف، معمولاً در عرض 3 تا 6 هفته بسته به شرایط بهبود مییابد.
بیشتر بدانید: ۱۴ مورد از انواع مانیکور ناخن، با ویژگی ها، خواص و روش های انواع مانیکور آشنا شوید.
7- پیرسینگ سینه (Nipple piercing)
در پیرسینگ سینه (Nipple piercing)؛ هالتر به صورت افقی، عمودی یا مورب از طریق نوک پستان سوراخ مورد نظر را ایجاد میکند. در هر صورت، موقعیت سوراخ میتواند در طول زمان کمی تغییر نماید، اما در صورت درست انجام شدن، نباید رشد کند.
سوراخ کننده اغلب یک پین نسبتاً ضخیم را برای اولین استفاده برای سوراخ نوک پستان انتخاب میکند. جواهرات بیش از حد نازک، میتوانند در روند بهبودی مشکلاتی ایجاد کنند. معمولاً خانمها و آقایان از پیرسینگ نوک پستان افقی بهره میگیرند. برخی دیگر از افراد به جای هالتر از حلقه یا محافظ نوک سینه استفاده میکنند.
پیرسینگ نوک پستان در بانوان، عوارض خاص خود را دارد اما معمولا مشکلی برای شیردهی ایجاد نمیکند، زیرا تنها تعداد کمی از مجاری شیری از بین میروند. اما توصیه میشود که در ماه ششم بارداری، پیرسینگ را برداشته و پس از از شیر گرفتن مجددا قرار داده شود.
مدت زمان بهبودی: پیرسینگ نوک پستان در عرض شش تا دوازده ماه درمان میشود.
بیشتر بدانید: انواع جوش صورت و بدن، علت، تشخیص و درمان آن را بشناسید!.
8- پیرسینگ ناحیه تناسلی (Genital piercing)
به طور کلی پیرسینگ ناحیه تناسلی (Genital piercing) به دو دسته زنانه و مردانه تقسیم میشود که در زیر هر یک از آنها را توضیح میدهیم:
- پیرسینگ ناحیه خصوصی زنانه
خانمها میتوانند در جاهای دیگر بدن از جمله نواحی خصوصی پیرسینگ را انجام دهند. اشکال مختلف سوراخ کردن جواهرات نیز امکان پذیر است. - پیرسینگ تناسلی مردانه
شما به عنوان یک مرد، گزینه های زیادی برای پیرسینگ ناحیه تناسلی دارید. در اینجا میله و انگشتر به عنوان زیورآلات مناسب هستند.
9- پیرسینگ ابرو (Eyebrow Piercing)
پیرسینگ ابرو (Eyebrow Piercing) به اصطلاح یک پیرسینگ سطحی میباشد. این نوع سوراخ کردن از طریق گوشت نازک زیر ابرو و بالای پلکها در انتهای بیرونی ابرو انجام میگیرد. امکان سوراخ کردن پیرسینگ ابرو به صورت افقی و عمودی (ترجیحا روش عمودی) وجود دارد.
پیرسینگ ابرو سطحی است و مدت زمان بهبود آن 4 تا 8 هفته است.
معمولا از هالتر خمیده یا حلقه بستن توپ به عنوان جواهرات در این قسمت استفاده میشود. مانند سوراخ کردن ناف، احتمال خارج شدن پیرسینگ ابرو از پوست وجود دارد.
مدت زمان بهبودی: بهبودی پیرسینگ ابرو، حدودا چهار تا هشت هفته طول میکشد. در این مدت زمان، هیچ آرایشی نباید وارد کانال سوراخ ابرو شود.
درمورد ابرو بیشتر بدانید: میکروبلیدینگ ابرو (Microblading) چیست؟ کاربرد، عوارض و فواید آن (همراه با ویدیو).
10- پیرسینگ گونه (Cheek piercing)
پیرسینگ گونه (Cheek piercing)؛ با سوراخ کردن گودی در وسط گونه ها ایجاد میشود و معمولاً به لطف بازسازی سریع مخاط دهان به سرعت بهبود مییابد. برای این نوع پیرسینگ از میلههای سوراخکننده لابرت استفاده میکنند.
عوارض پیرسینگ یا سوراخ کردن پوست بدن چیست!؟
از آنجایی که پیرسینگ یک زخم باز است، شایعترین عوارض آن خونریزی، عفونت و تورم خواهد بود. هر نوع سوراخ کردنی (اعم از صورت و بدن) خطر عفونت را به همراه دارد، زیرا میکروبها میتوانند به زخم باز نفوذ کنند. بنابراین علاوه بر فرد سوراخکار و روش کار پیرسینگ، بهداشت و مراقبت دقیق بعد از آن نقش ویژه ای دارد.
اگر پیرسینگ عفونی شود، منجر به علائم زیر در محل سوراخ شده میشود:
- درد
- سرخی
- ورم
- گرم شدن شدید زخم
- حساسیت بیش از حد پوست
- تشکیل چرک
به علاوه فردی که عمل پیرسینگ را انجام میدهد، میتواند نسبت به آن، واکنش آلرژیک (مثلاً نیکل موجود در جواهرات) داشته باشد. همچنین، عفونت میتواند از طریق خون به سایر اندامها سرایت کرده و منجر به مسمومیت خون یا التهاب دریچه های قلب شود. سایر عوارض احتمالی پیرسینگ، زخمهای تکثیر شده و آسیبهای عصبی است.
عوارض انجام پیرسینگ؛ عفونت، درد، تشکیل چرک و حساسیت زیاد پوست است.
علاوه بر این در بدترین شرایط، خطر ابتلا به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت (التهاب کبد) یا HIV از طریق ابزارهای استریل نشده نیز وجود دارد. استفاده از مواد یکبار مصرف تمیز و وسایل کاربردی از این امر جلوگیری میکند. سوراخ کردن ناحیه تناسلی نیز میتواند به مجاری ادرار آسیب برساند. احتمال ایجاد عفونت در اندامهای جنسی داخلی افراد (مانند لولههای فالوپ در زنان و پروستات در مردان) وجود دارد.
مطالعه بیشتر: بهترین و سریعترین روش از بین بردن لک صورت! با بهترین انواع روش درمان لک صورت آشنا شوید.
پیرسینگ میکرودرمال (Microdermal Piercing) چیست؟
پیرسینگ میکرودرمال (Microdermal Piercing) از حدود سال 2006 رونق واقعی را تجربه کرده است. بر خلاف به اصطلاح سوراخهای سطحی در پیرسینگ میکرودرمال؛ فقط یک سوراخ (نه دو سر) از پوست بیرون میزند و بنابراین یکی از پیرسینگهای تک نقطه ای میباشد.
پیرسینگ میکرودرمال پناهگاه خوبی برای میکروب ها است.
میکرودرمال همیشه بدون مشکل نیست و ممکن است ملتهب شده یا بدن آن را پس بزند. میکرودرمال به میکروبها پناهگاه خوبی داده و در نتیجه عفونتها را در نواحی سوراخ و پوست ترویج میکند. این نوع جدید از پیرسینگ به شما امکان ایجاد سوراخ تک نقطه ای را در هر قسمت از بدن و صورت میدهد.
برای انجام پیرسینگ میکرودرمال، یک ایمپلنت در زیر پوست قرار داده میشود تا ضمیمه ای را که نمایانگر سوراخ شدن خارجیست، پیچ کند. با توجه به محل انجام این نوع پیرسینگ، خطر گیر کردن لباس و پاره کردن آن وجود دارد.
بدون نظر! اولین نفر باشید